Do kuchyně zásuvky nebo dvířka?

Zpřehlednění kuchyňské linky pomocí zásuvek

Zná to snad každá hospodyňka – jdete si pro hrnec na polévku, otevřete dvířka a vyndat z kuchyňské linky musíte všechny hrnce, které jsou před tím polévkovým. A při úklidu nádobí, celý kolotoč znova od začátku. Ohnutá záda, přerovnávání hrnců, brblání a ztráta drahocenného času. Říkáte si, že v nové kuchyni to bude jinak? Výborný nápad! Vaší jasnou volbou bude použít - do moderní kuchyňské linky široké zásuvky.

15915-1_bilaaaa.jpg (1024×768)

Proč do kuchyňské linky zásuvky?

Protože díky šuplíkům budete mít nádobí přehledně uložené, lehce dostupné a rychle k nalezení. A samozřejmě vám to usnadní a zpříjemní vaření, protože vše budete mít snadno po ruce. Zásuvku vysunete celou a vidíte hned, co všechno v ní máte a bez potíží konkrétní předmět najdete a vyndáte. 

Díky velkým zásuvkám uložíte do kuchyně více nádobí a kuchyňských pomůcek. S takovou úsporou místa v kuchyňské lince si můžete pořídit i menší kuchyň, ať už z čistě praktických nebo prostorových důvodů. 

A pokud bude vaší volbou standardní kuchyňská linka nebo půjdete do sektorové kuchyně na míru, vždy se zaměřte na to, aby spodní skříňky byly z větší části zásuvkové. 

Vše v kuchyni na svém místě

Do zásuvek je určitě dobré pořídit kuchyňské organizéry. Dobře známé jsou příborové „rozdělovníky“, které udrží každý druh příborové sady pěkně na svém místě. V současnosti si navíc můžete vybrat organizéry pro talíře, držáky ostrých nožů a kuchařky i kuchaři jistě ocení také zásuvkový systém pro kořenky.

14181_kuchynska-linka-petra.jpg (1024×768)

Místo pro hrnce, talíře i potraviny

Díky maxi zásuvkám, můžete uložit talíře – oporou jim budou speciální zásobníky, dokonce ve variantě „vyskakovacího“ systému, kdy vždy první talíř povyskočí pro lepší uchopení. Hrnce patří, kvůli své váze, vždy do nejnižší zásuvky a zajistit je můžete držáky pro hrnce.

Speciality mezi zásuvkami

Úzká zásuvka na výšku, se zabudovaným organizérem, je ideálním místem pro čistící prostředky a další pomocníky pro čištění nábytku resp. kuchyňské linkyPotravinové šuplíky, ve kterých každá potravina, díky zarážkám najde své místo. Jen pozor – umístit nejvýše jen do výšky očí. Z důvodů praktických, ale také bezpečnostních. A co třeba zásuvkový odpadkový koš? I ten je možné instalovat. A že nevíte, co s nevyužitým rohem kuchyňské linky? Řešením je rohová zásuvka.