Vyplatí se nákup postele boxspring?

Boxspring - elegance bez kompromisů

Konstrukce boxspring postelí

Co je to boxspring?

Pevný rám boxspringu

je vyroben z dřevěného nebo kovového materiálu , který poskytuje pevnou základnu pro postel. 
Co je to boxspring?

Pružinové jádro

 je umístěno nad pevným rámem a skládá se z pružinové sítě, která dodává posteli pružnost a tlumí pohyby.
Co je to boxspring?

Matrace

je umístěna na pružinovém jádru a je navržen tak, aby poskytoval další vrstvu pohodlí a podpory. Matrace může být různých typů a materiálů, včetně pružinových, pěnových nebo paměťových pěn.
Co je to boxspring?

Topper

chránič matrace, podložka na matraci zvyšující komfort spaní

Péče o postel boxspring

Údržba postele boxspring

Co je to boxspring?

Čištění matrace

Pravidelně vysávejte matraci pomocí vysavače s nástavcem pro čištění textilií. Tím odstraníte prach, nečistoty a odumřelé kožní buňky. Pokud se na matraci objeví skvrny, použijte mírný čisticí prostředek speciálně určený pro čištění matrací. Po aplikaci nechte matraci důkladně vyschnout.
Co je to boxspring?

Otáčení matrace

Otáčejte a obracejte matraci pravidelně, aby se zamezilo nerovnoměrnému opotřebení. Většina matrací boxspring je oboustranná, takže je možné je otáčet a obracet. Pokud máte jednostrannou matraci, dodržujte pokyny výrobce.
Co je to boxspring?

Čištění povrchu postele

Pravidelně otírejte povrch postele vlhkým hadříkem nebo měkkou houbou, abyste odstranili prach a nečistoty. Pokud je to nutné, můžete použít mírný čisticí prostředek, který je bezpečný pro povrch postele
Co je to boxspring?

Větrání a odstraňování vlhkosti

Pravidelně větrejte ložnici a odstraňujte vlhkost. Boxspringové postele mají tendenci lépe zachytávat vlhkost než běžné postele, takže je důležité udržovat správnou cirkulaci vzduchu v místnosti.
Co je to boxspring?

Pravidelná kontrola

Občas zkontrolujte pevnost rámu postele, závity a případné poškození. Případné problémy opravte co nejdříve, abyste zabránili jejich zhoršování.
Co je to boxspring?

Dodatečná ochrana

Pokud chcete chránit matraci a topper před prachem, nečistotami, skvrnami a alergeny, můžete použít nepromokavé ochranné přikrývky a matrace.
Co je to boxspring?

Klady postelí boxspring

Výhody postele typu boxspring

Boxspring postele jsou oblíbené pro svou schopnost poskytnout větší podporu a tlumení pohybů při spaní. Mají také esteticky přitažlivý vzhled díky vysokému profilu a polštářovému vzhledu, který vytváří luxusní a elegantní dojem.

  1. Vysoká úroveň pohodlí: Boxspringová postel je navržena tak, aby poskytovala vysokou úroveň pohodlí při spaní. Skládá se ze tří vrstev: pevného rámu, pružinové matrace a často i topperu, což je podložka na matraci plnící funkci chrániče matrace a zvyšující komfort spaní. Tyto vrstvy pracují společně, aby poskytly vyváženou podporu a odpružení těla.
  2. Výborná podpora: Postel typu boxspring je vybavena kvalitní, vysokou matrací, která zajišťuje vynikající podporu pro páteř a celé tělo. Matrace reaguje na váhu a tlak, což pomáhá udržet správnou polohu těla a snižuje riziko bolesti zad.
  3. Větší odpružení a tlumení: Díky kombinaci pevného rámu a vysoké matrace, poskytuje boxspringová postel větší odpružení a tlumení než běžné postele. To pomáhá absorbovat pohyby a otřesy, což je ideální pro jedince, kteří se snadno budí nebo mají narušený spánek.
  4. Vzhled a design: Americké postele mají atraktivní a luxusní vzhled. Rám postele je často polstrovaný a má elegantní vzhled, který vnáší do ložnice příjemnou atmosféru a estetiku.
  5. Snadnější vstávání: Díky vyššímu profilu a kombinaci vysoké matrace a topperu, umožňuje boxspring postel snazší vstávání a usazování. Je to obzvláště výhodné pro osoby s omezenou pohyblivostí nebo starší jedince.
  6. Dobrá ventilace: Kontinentální postele mají dobrou vzduchovou cirkulaci díky pružinové síti pod matrací. To pomáhá odvádět teplo a vlhkost z matrace, což přispívá k pohodlnějšímu spánku.
  7. Flexibilita: Postele typu boxspring jsou dostupné v různých tvarech, velikostech a tvrdostech, což umožňuje výběr podle individuálních preferencí a potřeb spáče.
  8. Dlouhá životnost: Díky kvalitní konstrukci a použitým materiálům mají boxspring postele obvykle dlouhou životnost a poskytují dlouhodobou investici do kvalitního spánku.

 

Zápory postelí boxspring

Nevýhody postelí typu boxspring

Co je to boxspring?

Cena

Boxspringové postele obvykle patří mezi dražší možnosti na trhu. Jejich složitější konstrukce, použití kvalitních materiálů a atraktivní design přispívají k vyšším cenovým kategoriím. Pro některé lidi může být cena boxspringu překážkou.
Co je to boxspring?

Větší rozměry

Boxspringové postele jsou obecně větší a objemnější než běžné postele. Pokud máte omezený prostor ve své ložnici, může být těžší najít vhodnou velikost boxspringu a zařadit ho do vašeho prostoru.
Co je to boxspring?

Transport a montáž

Vzhledem k jejich rozměrům a váze mohou být boxspringové postele obtížné přepravit a montovat. Je důležité zvážit, jakým způsobem a prostředky budete schopni postel přepravit do vaší ložnice a jak ji budete montovat.
Co je to boxspring?

Omezená volba tvrdosti

V některých případech může být omezená volba tvrdosti matrace u boxspringových postelí. Pokud preferujete specifickou tvrdost matrace, může být obtížné najít boxspringovou postel, která splňuje vaše požadavky.
Co je to boxspring?

Potřeba údržby

Boxspringové postele vyžadují pravidelnou údržbu. Je důležité pravidelně čistit a vysávat podložku, aby se odstranily nečistoty a prach. Případně je třeba otáčet a obracet matraci, aby se udrželo její rovnoměrné opotřebení.

Chcete postel boxspring?

Shrnutí: Proč si koupit postel boxspring?

Zhodnocení výhod a nevýhod v několika bodech, proč si pořídit postel typu boxspring.

Výhody

  • snadnější vstávání z větší výšky
  • kvalitní matrace pro komfortní spánek
  • vysoká úroveň pohodlí
  • robustní a bytelná konstrukce
  • atraktivní design
  • vysoké čelo postele
  • dlouhá životnost

Nevýhody

  • vyšší cenová hladina
  • větší rozměry
  • horší manipulace při transportu
  • nepříliš tvrdá matrace
  • nutnost údržby

Je důležité zvážit jak výhody, tak nevýhody při výběru postele. Rozhodnutí závisí na individuálních preferencích, pohodlí a potřebách spáče, stejně jako na rozpočtu a dostupnosti vhodného typu postele.....

Nábytek Paul