Rohová sedací souprava v interiéru

Rohová sedačka dominuje interiéru a navíc šetří místo

Říkává se: „Můj dům, můj hrad“. Naše obydlí je naším útočištěm, ale ne vždy náš domov oplývá rozměry hradu. Ať už z důvodů ekonomických, či dobrovolných, kdy nám zkrátka ke štěstí stačí třeba garsonka. Při výběru sedací soupravy bychom  tak měli klást důraz na to, abychom malý prostor nepřeplnili nábytkem.

Sedací souprava do L je  ideálním řešením

Prakticky a účelně nám zaplní roh pokoje, pro který se hůře hledá využití a ušetříte tak místo. Tím, že je využitý prostor, který například u klasické soupravy mezi křesly zeje prázdnotou, nemusíte kupovat velký konferenční stolek, ale postačí menší, například oválný, a zase máte další centimetry ušetřené. Sedací souprava ve tvaru L poskytuje pohodlné uvelebení celé rodině, třeba při společném sledování televize. A při rodinné oslavě na ní vměstná daleko více gratulantů, než třeba na gauč a dvě křesla. Pokud vyberete světlejší barvy potahu, ještě více vám místnost prosvětlí a opticky zvětší.

Bonusy navíc se vyplatí

Rozkládací variantu nerozeznáte na první pohled od té klasické. Přináší, ale jednu podstatnou výhodu a tou je jednoduché rozložení v plnohodnotnou postel. Pokud by jste ji chtěli využívat pro každodenní přespání, stačí jen vybrat kvalitnější matrace. Máte-li malý byt, díky ní získáte pohovku i manželskou postel a ještě naplno využijete každý kout místnosti. Nečekaná návštěva, kamarádi vašich dětí, ale ani chřipková epidemie, kdy vás budil kašel partnera, vás už nezaskočí. Díky ní se všichni pohodlně vyspíte. Úložný prostor v sedačce vám zase vyřeší otázku, kam s přikrývkami, televizními dekami či hračkami vašich dětí.

Na co nezapomenout

Při výběru rohové sedačky myslete na to, že její případné přemístění v pokoji na jiné místo může být problém, a to z důvodů uspořádání pokoje. Dobře tedy zvažte, kam ji chcete umístit. Při hledání  místa, často rohový tvar láká k tomu, umístit ji pod okno. Pod okno ale znamená také k topení, nezapomeňme tedy na nezbytnost proudění tepla a ponechme mezi topením a sedačkou potřebný prostor.

V dnešní době můžete vybírat z pestré škály barev, použitých materiálů, různých velikostí a rozměrů, ale také designu. A tak si určitě každý najde tu svou ideální, pohodlnou rohovou sedací soupravu.