Obývací stěny v současnosti

I obývací stěny podléhají modním trendům

Obývací pokoj je místem odpočinku, zábavy a setkávání. Ať s rodinou – třeba u oblíbeného seriálu, při oslavách, nebo s přáteli u sklenky vína. Jeho atmosféru utváří nejen sedací souprava, ale také obývací stěna. Vdechněte tedy tomuto místu své vlastní kouzlo pomocí moderní obývací stěny.

Na velikosti záleží

Vždy jsme ve svých přáních limitováni prostorem a na něj bychom měli brát zřetel. Do menších prostor se hodí spíše samostatné solitéry nebo obývací sestavy nižší, kompaktnější, díky nimž bude pokoj působit vzdušně. Naopak ve velké místnosti by malá stěna působila zapadle a nevýrazně. Při nákupu myslete také na to, co vše do ní chceme uložit, jak velkou máme televizi, zda v ní naleznou své místo jen dekorace nebo i knihy a nebo v posledních letech znovuobjevované LP desky.

Obří stěny jsou prehistorií

Masívním obývacím stěnám – od země až po strop – už dávno odzvonilo. V popředí jsou svěží, a funkční kousky, které působí nenásilně a elegantně. Posledním letům vládnou praktické skříňky montované přímo na zeď, pod nimiž je úzká a nízká skříňka. Své místo na ní obvykle najde televize s velkou uhlopříčkou. Prostor pokoje se tak  opticky zvětší a může být také plně využit. Šmrnc a glanc pak takovéto obývací stěně dodá podsvícení LED diodami. Pro náročnější ve variantě s dálkovým ovladačem, díky kterému si můžeme měnit barvy dle nálady.

Bílá obývací stěna nikdy nezevšední

Nadčasovou barvou zůstává, a stále je, barva bílá. Noblesu získává ve variantě lesk, který zdůrazní čisté linie a vynikne s jeho pomocí minimalistický styl.

  1. Bílá navíc poskytuje možnost popustit uzdu naší fantazie co se výmalby týče.
  2. Světlé barvy obecně pokoj rozjasní, provzdušní a dodají pocit prostoru.
  3. Bílo – černá varianta je také stálicí a umožňuje barvy různě vzájemně kombinovat.

Odvážnější, ale zato osobitější je trendy variace šedá případně dub craft zlatý + černý. Působí moderně a přitom nenásilně. 

Každý z nás je originál a tak si bydlení zařídí podle svého. A to, aby jste se vy cítili dobře a jako doma, to je to nejdůležitější. Pokud se právě vás aktuálně nákup obývací stěny týká, díky tolika variantám, barvám a možnostem vzájemného kombinování, se vám už nemůže stát, že soused bude mít na vlas stejnou jako vy ;-)